2010. november 2., kedd

Trick or Treat!

Amerikában nagy hagyomány október 31-én, Halloweenkor jelmezbe bújni, és édességet gyűjteni. Mindig is tetszett ez az ünnep, imádom azokat a faragott töklámpásokat, meg a vigyorgó szellemeket. Kitaláltam, hogy ha már mindenhol a Halloweenről van szó, én is csinálok valami ezzel kapcsolatos édességet, ráadásul testvéremtől kaptam új kiszúróformákat, amiket muszáj volt felavatni. Az islerre esett a választásom, így az esti program is meglett: családommal órákon át, elmélyülten díszítettük a különböző, Halloween formájú sütiket.



Isler

Hozzávalók (kb. 80 db-hoz):
× 75 dkg liszt
× 50 dkg vaj vagy margarin
× 25 dkg porcukor
× 2 tojássárgája
× 1 csomag vaníliás cukor
× csipet só
× 1 kávéskanál fahéj
× 15 dkg darált mandula vagy dió
× 20 dkg tortabevonó csokoládé
× lekvár

Elkészítés: 
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 - 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kerek (vagy tetszőleges, de közepes vagy nagy méretű) szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt sütőlapon, előmelegített sütőben megsütjük. Miután kihűlt, kettesével összeragasztjuk őket a lekvárral. Érdemes egy éjszakát állni hagyni őket, hogy a lapok ne csúszkáljanak el egymásról, és hogy a tészta kicsit megpuhuljon. Végül a felolvasztott csokoládéval vonjuk be őket. Száradás után lehet fogyasztani, vagy tetszés szerint tovább dekorálni.




3 megjegyzés:

  1. A tesó jelenti: nagyon jól sikerültek, élmény volt sütni, és díszíteni!:)

    VálaszTörlés
  2. A csokival bevonást érdemes egyszerűen mártogatva elvégezni (mint a képen a fekete csokisak), mert késsel kenegetve elég nehéz szépre csinálni.

    VálaszTörlés