Isler
Hozzávalók (kb. 80 db-hoz):
× 75 dkg liszt
× 50 dkg vaj vagy margarin
× 25 dkg porcukor
× 2 tojássárgája
× 1 csomag vaníliás cukor
× csipet só
× 1 kávéskanál fahéj
× 15 dkg darált mandula vagy dió
× 20 dkg tortabevonó csokoládé
× lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 - 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kerek (vagy tetszőleges, de közepes vagy nagy méretű) szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt sütőlapon, előmelegített sütőben megsütjük. Miután kihűlt, kettesével összeragasztjuk őket a lekvárral. Érdemes egy éjszakát állni hagyni őket, hogy a lapok ne csúszkáljanak el egymásról, és hogy a tészta kicsit megpuhuljon. Végül a felolvasztott csokoládéval vonjuk be őket. Száradás után lehet fogyasztani, vagy tetszés szerint tovább dekorálni.
A tesó jelenti: nagyon jól sikerültek, élmény volt sütni, és díszíteni!:)
VálaszTörlésA csokival bevonást érdemes egyszerűen mártogatva elvégezni (mint a képen a fekete csokisak), mert késsel kenegetve elég nehéz szépre csinálni.
VálaszTörlésBölcs!:D
VálaszTörlés